Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w wydarzeniu Food Interactive Days, które odbyło się 6-7 lutego 2019 w AmberExpo w Gdańsku.
Zapraszamy tymczasem na drugą stronę Polski, do Krakowa na
27. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA®,
które odbędą się już 20-22 listopada 2019.
Program Wydarzenia 2019
6 lutego
SALA 2
10.30-11.00
Kulisy współpracy blogera z restauracją
Klaudia Sroczyńska, blog Dusiowa Kuchnia
Maciej Krawczun, Szef Kuchni Meso Ramen
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa BAR 4.0 Challenge
SALA 1
11.00-12.45
Zioła w drinku, czyli Lukrecja Borgia za barem
Dorota Grądzka, Natura życia
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
BAR 4.0 Challenge, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 2
11.30-12.10
Jak rozumieć pojęcie jakości w gastronomii
Marcin Dyrda, GastroWiedza.pl
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 3
11.45-12.45
Najpopularniejsze metody alternatywnego parzenia kawy
- Drip i Areopress
Paweł Piechota, MIKO Pac Sp. z o.o.
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 2
12.20-13.00
Ochrona tajemnicy w restauracji
Edyta Duchnowska, Radca Prawny
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa BAR 4.0 Challenge
SALA 1
13.00-13.45
Z głową za barem – kalkuluj, odzyskuj, działaj lokalnie
Rafał Ciesielski, BAR SCHOOL
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
BAR 4.0 Challenge, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 3
13.00-13.30
Smaczne kadry - warsztaty fotografii kulinarnej z FOOD&LIGHT
Kasia Fiszer, FOOD&LIGHT
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Obowiązuje limit 10 osób na warsztat
SALA 2
13.15-13.45
Strategia marketingowa to Twój przyjaciel nie wróg. Jak w kilku krokach zbudować podstawową strategię promocji restauracji
i z sukcesem ją wdrożyć
Marta Panfil, Agencja Kreatywna FIKA
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 3
13.45-14.30
ATELIER SMAKU - bezglutenowa kuchnia wegańska w praktyce;
o budowaniu i rozwoju marki
Jola Słoma & Mirek Trymbulak
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 2
14.00-14.45
Prawo pracy i zagadnienie RODO w gastronomii
Marta Kosecka, adwokat, przepisnagastronomie.pl
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa BAR 4.0 Challenge
SALA 1
14.45-15.45
Wine Academy – podstawy z wiedzy o winie
i food and wine pairingu na bazie
win Jacob’s Creek i Campo Viejo
Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Obowiązuje limit 40 osób na warsztat
SALA 3
15.00-15.30
Ergonomia pracy i projektowanie Kuchni
Łukasz Zdrojkowski, Fabryka Urządzeń Gastronomicznych GORT
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa BAR 4.0 Challenge
SALA 2
15.00-15.45
Rethink. Refuse. Reuse. O odpowiedzialnym biznesie barowym
Monika Liszczak-Roehr – współwaściciel konceptów
Bar Wieczorny oraz Cosmo Bar w Warszawie
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
BAR 4.0 Challenge, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 3
15.45-16.15
Projektowanie Barów
Max Warno, Fine Dine
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa BAR 4.0 Challenge
SALA 1
16.00-16.30
Szkolenie z Jacob’s Creek Double Barrel
– jedyne wino w Polsce starzone w beczkach po whisky
Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Obowiązuje limit 40 osób na warsztat
7 lutego
SALA 2
10.15-10.45
Marketing - zmora dla Kuchni i Sali?
Jak zbudować relację i zrozumienie w teamie
Kinga Rylska
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa BAR 4.0 Challenge
SALA 1
10.15-11.15
Wine Academy – podstawy z wiedzy o winie
i food and wine pairingu na bazie
win Jacob’s Creek i Campo Viejo
Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Obowiązuje limit 40 osób na warsztat
SALA 3
10.30-11.30
Email marketing bez tajemnic
Marcin Kociuba, FreshMail
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 2
11.00-11.30
Smaczne kadry - warsztaty fotografii kulinarnej z FOOD&LIGHT
Kasia Fiszer, FOOD&LIGHT
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Obowiązuje limit 10 osób na warsztat
Strefa BAR 4.0 Challenge
SALA 1
11.30-12.00
Szkolenie z Jacob’s Creek Double Barrel
– jedyne wino w Polsce starzone w beczkach po whisky
Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Obowiązuje limit 40 osób na warsztat
SALA 3
12.00-12.45
KUCHARZ ARTYSTA - KELNER SPRZEDAWCA:
Jak sprawić, by Pracownicy doprowadzili Cię
do gastronomicznego sukcesu?
Małgorzata Bednarz, MWM Partners
Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa BAR 4.0 Challenge
SALA 2
12.00-13.00
Kiszonki w koktajlach. Nietypowe doświadczenia z zakresu
fermentacji za barem
Julian Karewicz
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 3.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 3
13.00-13.45
Nowoczesne systemy grzewcze na biomasę i inteligentne zarządzanie energią elektryczną - wygoda i oszczędność w perspektywie rosnących cen energii elektrycznej
Mariusz Jaśkowiec, Wood Heating Solution
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
SALA 3
14.00-14.45
Przez Internet do portfela gościa – prezentacja i warsztaty
Arieta Prusak, Agencja kreatywna MOXIE
Wstęp w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>
Firmy biorące udział w strefie ekspozycji produktów
ASCENT3 s.c. Urszula Kozłowska Michał Kozłowski – stoisko B10
Atelier Smaku www.ateliersmaku.pl – stoisko A11
BCC Polska Sp. z o.o. www.bccpolska.pl – stoisko B13
BeeLemon Sp. z o.o. www.beelemon.pl – stoisko A7
Browa Olbracht www.browar-olbracht.pl - stoisko A2
Comitor Sp. z o.o. www.comitor.pl – stoisko B2
Elwa Spółka Jawna A. Pałczyński, D. Frelak www.borner.pl – stoisko B8
Endurance Sp. z o.o. www.endurance.net.pl - stoisko A9
GASTRO RENTAL www.gastropolerki.pl – stoisko A6
FOOD&LIGHT Studio Fotografii Kulinarnej www.foodandlight.pl – stoisko B11
"IZI" Izydorczyk Michał – stoisko A15
JAGUAR Tomasz Chwiłowicz, LUVA Handmade Menu www.luva.menu – stoisko B3
PURE CLAY – stoisko A13
Maximus www.maximusgdansk.pl - stoisko B1
MEIKO Clean Solutions Polska Sp. z o.o. www.meiko.com.pl, www.meiko.pl – stoisko A1
Miko Pac Sp. z o.o. www.mikocoffee.com – stoisko A16
Naturalne Herbaty Sp. z o.o. www.naturalneherbaty.pl – stoisko A14
P.P.H.U. "Nasza Chata" Marek Zblewski www.nasza-chata.pl – stoisko B7
P.P.H.U. Małgorzata Bojarowska – Chicken King www.chickenking.co - stoisko B6
Pro-Wellness Jurczyk, Abu El Ella, Cyran, Szpak Sp.J www.pro-wellness.pl - stoisko B4
STÖLZLE LAUSITZ GmbH www.stoelzle.com – stoisko B2
Program w otwartej strefie ekspozycji produktów
6 lutego
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
11.00-11.30, 14.30-15.00
LUVA Handmade Menu
Paula Wyremblewska
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
11.30-12.00, 13.00-13.30
COMITOR Sp. z o.o., Stölzle Lausitz GmbH
Michał Laskowski, Sales Manager Comitor
Piotr Ptak, Area Sales Manage Stölzle Lausitz
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
12-12.30, 14.00-14.30
MEIKO Clean Solutions Polska Sp. z o.o.
Błażej Korzeniowski, Sales Manager, Poland North-Central
Jacek Datczuk, National Service Manager
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
12.30-13.30
P.P.H.U. NASZA CHATA Marek Zblewski
Tomasz Fierke, Kucharz z Kaszub
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
13.00-13.30
BeeLemon - naturalne napoje
Maciej Niemiec, właściciel
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
13.30-14.00
LUVA Handmade Menu
Natalia Szkudlarek
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
7 lutego
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
11.00-11.30, 14.00-14.30
LUVA Handmade Menu
Natalia Szkudlarek
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
11.30-12.00, 13.00-13.30
COMITOR Sp. z o.o., Stölzle Lausitz GmbH
Michał Laskowski, Sales Manager Comitor
Piotr Ptak, Area Sales Manage Stölzle Lausitz
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
12-12.30, 14.00-14.30
MEIKO Clean Solutions Polska Sp. z o.o.
Błażej Korzeniowski, Sales Manager, Poland North-Central
Jacek Datczuk, National Service Manager
Wstęp wolny
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
13.00-13.30
BeeLemon - naturalne napoje
Maciej Niemiec, właściciel
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług
13.30-14.00
LUVA Handmade Menu
Paula Wyremblewska
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Program w otwartej strefie prezentacji BAR 4.0 Challenge
Miejsce: BAR Północ
Prezentacja ekipy z Gdańska
Piotr Jurach, Pixel
Anita Ołtuszyk, Flisak'76
Temat: „Zero Waste”
6 lutego, 10.30-11.00
7 lutego, 10.15 - 10.45
Temat: „Local Heroes” – popisowe koktajle
6 lutego, 12.00-12.30
7 lutego, 11.45 - 12.15
Wstęp w ramach rejestracji na Wydarzenie
zarejestruj się na wydarzenie>>
Miejsce: BAR Centrum
Prezentacja ekipy z Warszawy
Tomek Roehr, Bar Wieczorny,
Cosmo Bar Warszawa
Temat: „Zero Waste”
6 lutego, 11.00-11.30
7 lutego, 10.45 - 11.15
Temat: „Local Heroes” – popisowe koktajle
6 lutego, 12.30-13.00
7 lutego, 12.15-12.45
Wstęp w ramach rejestracji na Wydarzenie
zarejestruj się na wydarzenie>>
Miejsce: BAR Południe
Prezentacja ekipy z Krakowa
Kacper Durnoga, Bar Sababa
Filip Wieczorek, Bar Czeczotka
Temat: „Zero Waste”
6 lutego, 11.30-12.00
7 lutego, 11.15-11.45
Temat: „Local Heroes” – popisowe koktajle
6 lutego, 13.00-13.30
7 lutego, 12.45-13.15
Wstęp w ramach rejestracji na Wydarzenie
zarejestruj się na wydarzenie>>
Miejsce: BAR 4.0
6 lutego, 13.30 – 14.30
„Foodpairing” – Kuchnia Polska - smaki, aromaty, techniki kulinarne mistrzów.
Co można przenieść z kuchni do baru.
Zajęcie praktyczne szef kuchni - barman, degustacje, łączenie alkoholu z daniem
Przemek Bilski, Szef Kuchni restauracji Pod Nosem w Krakowie
Miejsce: BAR Północ
6 lutego, 14.30 -15.00
Prezentacja Koktajlu „foodpairing” na bazie kuchni Szefa Przemysława Bilskiego z Restauracji Pod Nosem w Krakowie
Piotr Jurach, Pixel, Gdańsk
Anita Ołtuszyk, Flisak'76, Gdańsk
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Miejsce: BAR 4.0
6 lutego, 14.45 – 15.45
„Foodpairing” – Kuchnia Polska - smaki, aromaty, techniki kulinarne mistrzów.
Co można przenieść z kuchni do baru.
Zajęcie praktyczne szef kuchni - barman, degustacje, łączenie alkoholu z daniem
Tomasz Dziura, Szef Kuchni restauracji Hotelu Galaxy w Krakowie
Miejsce: BAR Południe
6 lutego, 15.45 – 16.15
Prezentacja Koktajlu „foodpairing” na bazie kuchni Szefa Tomka Dziury z Hotelu Galaxy w Krakowie
Kacper Durnoga, Bar Sababa. Kraków
Filip Wieczorek, Bar Czeczotka, Kraków
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Miejsce: BAR 4.0
7 lutego, 13.15 – 14.15
„Foodpairing” – Kuchnia Polska - smaki, aromaty, techniki kulinarne mistrzów.
Co można przenieść z kuchni do baru.
Zajęcie praktyczne szef kuchni - barman, degustacje, łączenie alkoholu z daniem
Paweł Stawicki, Restauracja Mercato,
hotel Hilton w Gdańsku
Miejsce: BAR Centrum
7 lutego, 14.15 – 14.45
Prezentacja Koktajlu „foodpairing” na bazie kuchni Szefa Pawła Stawickiego z Restauracji Mercato w Gdańsku
Tomek Roehr, Bar Wieczorny, Warszawa
Cosmo Bar, Warszawa
Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>
Poznaj naszych ekspertów
Małgorzata Bednarz, MWM Partners
Jak sprawić, by Pracownicy doprowadzili Cię do gastronomicznego sukcesu?
Zdobywała doświadczenie jako kierownik w 5* hotelach w kraju, i zagranicą. Opracowała i wprowadzała innowacyjne programy naprawcze i rozwojowe, mające na celu zwiększenie sprzedaży i rentowności firmy. Prowadziła programy rozwojowe dla menedżerów...
Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.
Wine Academy – podstawy z wiedzy o winie i food and wine pairingu na bazie win Jacob’s Creek
i Campo Viejo
Szkolenie z Jacob’s Creek Double Barrel – jedyne wino w Polsce starzone w beczkach po whisky
Ambasador marki Jacob's Creek w Polsce, winiarskie szlify zdobywał pracując i szkoląc się we Francji...
Edyta Duchnowska, Radca Prawny
Ochrona tajemnicy w restauracji
Radca prawny wpisany na listę Radców Okręgowej Izby Radców Prawnych w Warszawie. Specjalizuje się w obsłudze przedsiębiorców. Pasjonatka prawa własności intelektualnej, w szczególności prawa autorskiego...
Marcin Dyrda, GastroWiedza.pl
Jak rozumieć pojęcie jakości w gastronomii
Praktyk gastronomii z wieloletnim doświadczeniem kelnerskim, barmańskim oraz cateringowym. Pracował jako menedżer restauracji, barów i kawiarni. Zna bardzo dobrze realia polskiej gastronomii. Jest trenerem, specjalizującym się...
Tomasz Fierke, Kucharz z Kaszub
ekspert P.P.H.U. NASZA CHATA
Prezentacja przygotowania tradycyjnej zupy grzybowej z borowikami, sosem kurkowym oraz pysznych pierogów w dwóch odsłonach - słodkiej
z owocami leśnymi i słonej z grzybami
Gościem specjalnym na stoisku będzie znany i lubiany Kucharz z Kaszub, czyli Pan Tomasz Fierke, który...
Kasia Fiszer, FOOD&LIGHT
Smaczne kadry - warsztaty fotografii kulinarnej z FOOD&LIGHT
Pomaga swoim klientom wyeksponować w najlepszym świetle produkt, który chcą sprzedać. Zajmuje się fotografią reklamową i fotografią kulinarną...
Mariusz Jaśkowiec, Wood Heating Solution
Nowoczesne systemy grzewcze na biomasę i inteligentne zarządzanie energią elektryczną - wygoda i oszczędność w perspektywie rosnących cen energii elektrycznej
Absolwent studiów technicznych oraz ekonomicznych. Doświadczenie zawodowe zdobywane w największych firmach energetycznych w Polsce tworząc...
Marcin Kociuba, FreshMail
Email marketing bez tajemnic
Jako Strategy Manager, we FreshMail odpowiada za przygotowanie i wdrożenie strategii email marketingowych dla kluczowych klientów. Od 15 lat pracuje w branży nowych mediów i marketingu. Strateg, marketer, lider zespołu, wykładowca i szkoleniowiec. Zdarza mu się napisać...
Marta Kosecka, adwokat, przepisnagastronomie.pl
Prawo pracy - właściwe zapisy w umowach i regulaminach; RODO w gastronomii
Prowadzi Kancelarię Adwokacką w Gdyni, autor publikacji na temat prawa w gastronomii, a przede wszystkim bloga o tej tematyce - przepisnagastronomie.pl, prowadzi szkolenia...
Maciej Niemiec, BeeLemon
Prezentacja naturalnych napojów Lmoniada (lemoniada bez e!) z krystalicznie czystą wodą i słodzonych (jeśli w ogóle) miodem wielokwiatowym
Lubi wiedzieć co konsumuje, więc świadomie wybiera żywność, która ląduje w jego koszyku. Jak sam mówi: „Trudno znaleźć jest coś dobrego, co nie jest sokiem ani wodą, a równocześnie nie jest obarczone „Tablicą Mendelejewa”...
Marta Panfil, Agencja kreatywna FIKA
Strategia marketingowa to Twój przyjaciel nie wróg. Jak w kilku krokach zbudować podstawową strategię promocji restauracji i z sukcesem ją wdrożyć
Pracowała z najlepszymi ekspertami PR i marketingu gastronomii w Londynie i Nowym Jorku zarówno ze strony agencji obsługując takie restauracje jak Novikov, Hakkasan...
Paweł Piechota, MIKO Pac Sp. z o.o.
Najpopularniejsze metody alternatywnego parzenia kawy - Drip i Areopress
–Z wykształcenia inżynier systemów informatycznych, pasjonat rozwiązań i konstrukcji elektronicznych oraz miłośnik parzenia dobrej kawy. W firmie Miko Coffee zajmuje się optymalizacją procesów serwisowych z urządzeniami klientów poza tym od 7...
Arieta Prusak, Agencja kreatywna MOXIE
Przez Internet do portfela gościa
– prezentacja i warsztaty
Strateżka, CEO agencji kreatywnej MOXIE. Od ponad 14 lat związana z gastronomią. W codziennej pracy tworzy i wdraża spójne strategie komunikacji przekładające się na realne i długofalowe sukcesy. W marketingu dla branży HoReCa projektuje usługi z wykorzystaniem metodologii...
Kinga Rylska
Marketing - zmora dla Kuchni i Sali?
Jak zbudować relację i zrozumienie w teamie
Doświadczenie w marketingu zdobywała przede wszystkim jako Szef Działu Marketingu jednej z najbardziej znanych sieci kantyn w Polsce - Aioli. To właśnie w tym koncepcie zapoczątkowany został marketing w gastronomii...
Klaudia Sroczyńska, Dusiowa Kuchnia
Kulisy współpracy blogera z restauracją
“Dusiowa Kuchnia” to blog, który zrodził się z potrzeby nauki gotowania i zapisywania sprawdzonych przepisów w jednym miejsca, a fotografia zawsze była bliska sercu jego kreatorki Klaudii Sroczyńskiej. Na blogu znajduje się duży dział "Kulinarne Trójmiasto"...
Natalia Szkudlarek, LUVA Handmade Menu
Prezentacja akcesoriów skórzanych
dla hoteli i restauracji
Menadżer sprzedaży to przede wszystkim osoba reprezentująca firmę na zewnątrz. Jednak dla LUVY okazuje się to być niewystarczające. Pani Natalia Szkudlarek podejdzie...
JOLA SŁOMA & MIREK TRYMBULAK,
Atelier Smaku
ATELIER SMAKU - bezglutenowa kuchnia wegańska w praktyce" Jola Słoma & Mirek Trymbulak o budowaniu i rozwoju marki
Małżeństwo projektantów mody, których pasją jest roślinna kuchnia. Autorzy 6 książek kucharskich, a przede wszystkim pierwszego wegetariańskiego programu kulinarnego...
Paula Wyremblewska, LUVA Handmade Menu
Prezentacja akcesoriów skórzanych dla hoteli i restauracji
Menadżer sprzedaży w firmie LUVA Handmade menu z przyjemnością doradzi Państwu w wyborze detali wykończenia akcesoriów dedykowanych hotelom i restauracjom, wesprze w wyborze rozwiązań w produktach takich jak teczki menu...
strefa BAR 4.0 Challenge - nasi eksperci
interaktywne połączenie świata Barmańskiego z Kulinarnym, gdzie najlepsi Barmani z Północy i Południa Polski połączą siły z Szefami Kuchni, ekspertami od ziół, kiszonek oraz "zero waste" w kontekście tworzenia koktajli opartych na najnowszych światowych trendach
Rafał Ciesielski BAR SCHOOL
Z głową za barem – kalkuluj, odzyskuj, działaj lokalnie
Podczas wykładu będę chciał odkłamać trochę ideę '0 waste', pokazując że w naszym krajowym przypadku powinno być to codzienne 'minimum waste'. Zaserwuję słuchaczom 2 propozycje koktajli bazujące na półproduktach stworzonych...
Dorota Grądzka, Natura życia
Zioła w drinku, czyli Lukrecja Borgia za barem
Tematy:
Moc ziół w zależności od sposobu przygotowania
Koktajl nieporozumień w terminologii
„Proste” zioła do drinków i napojów bezalkoholowych
Pozyskiwanie ziół: zioła świeże vs. suche...
Julian Karewicz
Kiszonki w koktajlach. Julian Karewicz, opowie
o swoich nietypowych doświadczeniach z zakresu fermentacji za barem
Od 2001 roku związany z gastronomią i projektami około kulinarnymi. W trakcie swojej drogi zawodowej, wbrew potocznym schematom rozwoju, przysposobił umiejętność pracy na wielu stanowiskach. Jako szef baru w lokalu Solec 44 wypracował styl “slow bar” promując miksologię opartą o sezonowe produkty z lokalnym rodowodem...
Monika Liszczak-Roehr,
współwaściciel Bar Wieczorny i Cosmo Bar w Warszawie
Rethink. Refuse. Reuse.
O odpowiedzialnym biznesie barowym
Bar Wieczorny oraz Cosmo Bar -
koncepty funkcjonują zgodnie z zasadami „zero waste”,
a Bar Wieczorny „minimal waste”
Za Barem 4.0 Challenge staną:
Przemysław Bilski,
Szef Kuchni Restauracji Pod Nosem, Kraków
Uznany i ceniony krakowski Chef. Doświadczenie zdobywał m.in. w londyńskich restauracjach Zafferano i Lacanda Locatelli, wyróżnionych gwiazdką Michelin. Posiada tytuł Szefa Kichni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska.
Kacper Durnoga, Bar Sababa Kraków
Prezentacja ekipy barmańskiej z południa
Wychowanek krakowskiej sceny gastronomicznej, pierwsze kroki za barem stawiał w 2015 roku a od lipca 2016 związany z Sababą, krakowskim cocktailbarem zlokalizowanym na Kazimierzu. Barmaństwo miało być zwykłą pracą dorywczą podczas studiów, a stało się...
Tomasz Dziura, Szef Kuchni restauracji Hotelu Galaxy w Krakowie
„Foodpairing” – Kuchnia Polska - smaki, aromaty, techniki kulinarne mistrzów. Zajęcie praktyczne szef kuchni - barman, tworzenie koktajli na bazie dania
Jest kucharzem z ponad 20 letnim doświadczeniem. Obecnie pracuje na stanowisku Szefa Kuchni w Hotelu Galaxy w Krakowie. Odkrywa przed gośćmi kuchnię polską...
Piotr Jurach, Pixel, Gdańsk
Prezentacja ekipy barmańskiej z północy
Pochodzący z Mazur współzałożyciel gdańskiego Pixela. Za barem związany przez chwilowo odłożone na bok plany zostania słynnym perkusistą. Zwolennik szybkiego i praktycznego serwisu, prostych koktajli oraz niewymuszonej gościnności.
Anita Ołtuszyk, Flisak'76, Gdańsk
Prezentacja ekipy barmańskiej z północy
Z branżą związana od 2012 roku, pierwsze kroki za barem stawiała w Lublinie, później swoje umiejętności szlifowała między innymi w warszawskiej Kicie Koguta. Obecnie opiekuje się barem we Flisaku'76- pierwszym koktajlbarze w Gdańsku. Laureatka krajowych konkursów barmańskich...
Tomek Roehr,
Bar Wieczorny, Cosmo Bar - Warszawa
Prezentacja ekipy barmańskiej z centrum Polski
Paweł Stawicki, Restauracja Mercato,
hotel Hilton w Gdańsku
Swoją przygodę w kuchni rozpoczynał w sopockich restauracjach i hotelach. Jednak najbardziej ukształtowało go doświadczenie, zdobyte w restauracjach rekomendowanych przez Michelin takich jak THE GREENHOUSE (2 gwiazdki Michelin), MAAEMO (3 gwiazdki Michelin) czy ATELIER AMARO (1 gwiazdka Michelin).
Filip Wieczorek, Bar Czeczotka Kraków
Prezentacja ekipy barmańskiej z południa
Przygodę z barem, która bardzo szybko stała się dla niego sposobem na życie rozpoczął 7 lat temu. Miłośnik niecodziennych smaków i zaskakujących kompozycji. Finalista wielu konkursów barmańskich, zwycięzca ubiegłorocznej edycji Campari Academy...
Pobierz katalog Wydarzenia
Go to Drink - strefa z interaktywnym barem
Nieodłączną częścią Food Interactive Days jest strefa Go to Drink oferująca restauratorom produkty i usługi, które wzbogacą każdą strefę barową i przyciągną kolejnych klientów.
Centralnym punktem na mapie wydarzenia będzie specjalny interaktywny bar. To tu będzie można spróbować nowości serwowanych na rynku, porozmawiać z klientami przy filiżance kawy, podpatrzeć mistrzów sztuki baristycznej i barmańskiej, a także samemu zdobyć nową wiedzę i umiejętności podczas warsztatów, pokazów i szkoleń.
Nasi Partnerzy
Chcesz wiedzieć więcej? Śledź nas!
subskrybuj newsletter - bądź na bieżąco
Idea Wydarzenia
Wyobraźmy sobie miejsce, która łączy wystawę targową, spotkania w formie warsztatów oraz przestrzeń barową idealną do networkingu. Do tego dodajmy jeszcze dwa dni rozmów z profesjonalistami z branży HoReCa, spotkania z gośćmi specjalnymi oraz ogromną dawkę wiedzy. Łącząc te wszystkie elementy otrzymamy pełen obraz nowego wydarzenia na kulinarnej mapie Polski – Food Interactive Days!
Food Interactive Days tworzone są dla osób, które:
- są otwarte na zmiany
- mają głowę pełną pomysłów i odwagę, aby je realizować
- pragną nowych wyzwań
- chcą rozwijać swoją pasję i wdrażają nowe rozwiązania
- a ich ambicją jest bycie o krok do przodu przed konkurencją
Dzięki badaniom rynku, które przeprowadziliśmy w czerwcu 2018 roku na Pomorzu, poznaliśmy oczekiwania branży HoReCa. To pozwoliło nam przygotować plan eventu dla osób zawodowo związanych z gastronomią i hotelarstwem.