Serdecznie dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział w wydarzeniu Food Interactive Days, które odbyło się 6-7 lutego 2019 w AmberExpo w Gdańsku.

 

 

Zapraszamy tymczasem na drugą stronę Polski, do Krakowa na
27. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA
®,
które odbędą się już 20-22 listopada 2019.

 

Program Wydarzenia 2019

 

 

6 lutego

 

 

 

SALA 2

 

10.30-11.00

 

Kulisy współpracy blogera z restauracją

Klaudia Sroczyńska, blog Dusiowa Kuchnia

Maciej Krawczun, Szef Kuchni Meso Ramen

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

 

Strefa BAR 4.0 Challenge 
SALA 1

 

11.00-12.45

Zioła w drinku, czyli Lukrecja Borgia za barem
Dorota Grądzka, Natura życia

 

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
BAR 4.0 Challenge, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się n
a wydarzenie>>

 

 

 

 

SALA 2

 

11.30-12.10 


Jak rozumieć pojęcie jakości w gastronomii

Marcin Dyrda, GastroWiedza.pl 

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się n
a wydarzenie>>

 

 

 

 

SALA 3

 

11.45-12.45 

 

​Najpopularniejsze metody alternatywnego parzenia kawy
- Drip i Areopress

Paweł Piechota, MIKO Pac Sp. z o.o. 

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

 

SALA 2

 

12.20-13.00


Ochrona tajemnicy w restauracji

Edyta Duchnowska, Radca Prawny

 

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

 

Strefa BAR 4.0 Challenge 
SALA 1

 

13.00-13.45

Z głową za barem – kalkuluj, odzyskuj, działaj lokalnie
Rafał Ciesielski, BAR SCHOOL

 

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
BAR 4.0 Challenge, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się n
a wydarzenie>>

 

 

 

 

SALA 3

 

13.00-13.30 


Smaczne kadry - warsztaty fotografii kulinarnej z FOOD&LIGHT

Kasia Fiszer, FOOD&LIGHT

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

Obowiązuje limit 10 osób na warsztat

 

 

 

 

 

SALA 2

 

13.15-13.45

 

Strategia marketingowa to Twój przyjaciel nie wróg. Jak w kilku krokach zbudować podstawową strategię promocji restauracji
i z sukcesem ją wdrożyć

Marta Panfil, Agencja Kreatywna FIKA

 

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

SALA 3

 

13.45-14.30

 

​ATELIER SMAKU - bezglutenowa kuchnia wegańska w praktyce; 
o budowaniu i rozwoju marki
Jola Słoma & Mirek Trymbulak

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

SALA 2

 

14.00-14.45


Prawo pracy i zagadnienie RODO w gastronomii

Marta Kosecka, adwokat, przepisnagastronomie.pl

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa BAR 4.0 Challenge 
SALA 1

 

14.45-15.45

 

​Wine Academy – podstawy z wiedzy o winie
i food and wine pairingu na bazie
win Jacob’s Creek i Campo Viejo
Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

Obowiązuje limit 40 osób na warsztat

 

 

 

 

 

SALA 3

 

15.00-15.30

 

​Ergonomia pracy i projektowanie Kuchni
Łukasz Zdrojkowski,  Fabryka Urządzeń Gastronomicznych GORT

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0

Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa BAR 4.0 Challenge 
SALA 2

 

15.00-15.45

Rethink. Refuse. Reuse. O odpowiedzialnym biznesie barowym
Monika Liszczak-Roehr – współwaściciel konceptów
Bar Wieczorny oraz Cosmo Bar w Warszawie 

 

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
BAR 4.0 Challenge, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się n
a wydarzenie>>

 

 

 

 

SALA 3

 

15.45-16.15

 

​Projektowanie Barów
Max Warno, Fine Dine 

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0

Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa BAR 4.0 Challenge 

SALA 1

 

16.00-16.30

 

Szkolenie z Jacob’s Creek Double Barrel
– jedyne wino w Polsce starzone w beczkach po whisky
Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

Obowiązuje limit 40 osób na warsztat

 

 

 

7 lutego

 

 

 

 

SALA 2

 

10.15-10.45 

Marketing - zmora dla Kuchni i Sali?

Jak zbudować relację i zrozumienie w teamie

Kinga Rylska

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 2.0, Gastronomia 3.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

 

Strefa BAR 4.0 Challenge 
SALA 1

 

10.15-11.15

 

​Wine Academy – podstawy z wiedzy o winie
i food and wine pairingu na bazie
win Jacob’s Creek i Campo Viejo
Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

Obowiązuje limit 40 osób na warsztat

 

 

 

 

SALA 3

 

10.30-11.30

 

Email marketing bez tajemnic

Marcin Kociuba, FreshMail

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

 

SALA 2

 

11.00-11.30 

 

Smaczne kadry - warsztaty fotografii kulinarnej z FOOD&LIGHT

Kasia Fiszer, FOOD&LIGHT

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

Obowiązuje limit 10 osób na warsztat

 

 

 

 

Strefa BAR 4.0 Challenge 
SALA 1

 

11.30-12.00

 

Szkolenie z Jacob’s Creek Double Barrel
– jedyne wino w Polsce starzone w beczkach po whisky
Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 1.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

Obowiązuje limit 40 osób na warsztat

 

 

 

 

SALA 3

 

12.00-12.45

 

KUCHARZ ARTYSTA - KELNER SPRZEDAWCA: 
Jak sprawić, by Pracownicy doprowadzili Cię
do gastronomicznego sukcesu? 

Małgorzata Bednarz, MWM Partners

 

Prezentacja dostępna w pakietach konferencyjnych:
Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 


 

 

 

Strefa BAR 4.0 Challenge 
SALA 2

 

12.00-13.00

 

Kiszonki w koktajlach. Nietypowe doświadczenia z zakresu
fermentacji za barem

Julian Karewicz

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 3.0, BAR 4.0 Challenge
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

SALA 3

 

13.00-13.45

 

Nowoczesne systemy grzewcze na biomasę i inteligentne zarządzanie energią elektryczną - wygoda i oszczędność w perspektywie rosnących cen energii elektrycznej

Mariusz Jaśkowiec, Wood Heating Solution

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

 

SALA 3

 

14.00-14.45

 

Przez Internet do portfela gościa – prezentacja i warsztaty

Arieta Prusak, Agencja kreatywna MOXIE​

 

Wstęp w pakietach konferencyjnych:

Gastronomia 1.0
Sprawdź pakiety i zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

Firmy biorące udział w strefie ekspozycji produktów

 

 

ASCENT3 s.c. Urszula Kozłowska Michał Kozłowski    stoisko B10
 

Atelier Smaku www.ateliersmaku.pl – stoisko A11
 

BCC Polska Sp. z o.o. www.bccpolska.pl  – stoisko B13
 

BeeLemon Sp. z o.o. www.beelemon.pl  – stoisko A7
 

Browa Olbracht www.browar-olbracht.pl - stoisko A2
 

Comitor Sp. z o.o. www.comitor.pl stoisko B2
 

Elwa Spółka Jawna A. Pałczyński, D. Frelak www.borner.pl  stoisko B8

 

Endurance Sp. z o.o. www.endurance.net.pl - stoisko A9

 

GASTRO RENTAL www.gastropolerki.pl – stoisko A6
 

FOOD&LIGHT Studio Fotografii Kulinarnej www.foodandlight.pl  stoisko B11
 

"IZI" Izydorczyk Michał stoisko A15
 

JAGUAR Tomasz Chwiłowicz, LUVA Handmade Menu www.luva.menu  stoisko B3
 

PURE CLAY – stoisko A13
 

Maximus www.maximusgdansk.pl - stoisko B1
 

MEIKO Clean Solutions Polska Sp. z o.o. www.meiko.com.plwww.meiko.pl – stoisko A1
 

Miko Pac Sp. z o.o. www.mikocoffee.com – stoisko A16
 

Naturalne Herbaty Sp. z o.o. www.naturalneherbaty.pl – stoisko A14
 

P.P.H.U. "Nasza Chata" Marek Zblewski www.nasza-chata.pl – stoisko B7
 

P.P.H.U. Małgorzata Bojarowska – Chicken King www.chickenking.co - stoisko B6
 

Pro-Wellness  Jurczyk, Abu El Ella, Cyran, Szpak Sp.J www.pro-wellness.pl - stoisko B4
 

STÖLZLE LAUSITZ GmbH www.stoelzle.com – stoisko B2

Program w otwartej strefie ekspozycji produktów

 

 

6 lutego

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

11.00-11.30, 14.30-15.00

 

LUVA Handmade Menu

Paula Wyremblewska

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

11.30-12.00, 13.00-13.30

 

COMITOR Sp. z o.o., Stölzle Lausitz GmbH

Michał Laskowski, Sales Manager Comitor
Piotr Ptak, Area Sales Manage 
Stölzle Lausitz

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

12-12.30, 14.00-14.30

 

MEIKO Clean Solutions Polska Sp. z o.o.

Błażej Korzeniowski, Sales Manager, Poland North-Central
Jacek Datczuk, National Service Manager

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

12.30-13.30

 

P.P.H.U. NASZA CHATA Marek Zblewski

Tomasz Fierke, Kucharz z Kaszub

 

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

13.00-13.30

 

BeeLemon - naturalne napoje

Maciej Niemiec, właściciel

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

13.30-14.00 

 

LUVA Handmade Menu

Natalia Szkudlarek

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

7 lutego

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

11.00-11.30, 14.00-14.30

 

LUVA Handmade Menu

Natalia Szkudlarek

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

11.30-12.00, 13.00-13.30

 

COMITOR Sp. z o.o., Stölzle Lausitz GmbH

Michał Laskowski, Sales Manager Comitor
Piotr Ptak, Area Sales Manage 
Stölzle Lausitz

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

12-12.30, 14.00-14.30

 

MEIKO Clean Solutions Polska Sp. z o.o.

Błażej Korzeniowski, Sales Manager, Poland North-Central
Jacek Datczuk, National Service Manager

 

Wstęp wolny

Rejestracja na wydarzenie >>

 

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

13.00-13.30

 

BeeLemon - naturalne napoje

Maciej Niemiec, właściciel

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Strefa Ekspozycji - prezentacja produktów i usług

 

13.30-14.00

 

LUVA Handmade Menu

Paula Wyremblewska

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Program w otwartej strefie prezentacji BAR 4.0 Challenge

 

 

 

Miejsce: BAR Północ

 

Prezentacja ekipy z Gdańska

Piotr Jurach, Pixel
Anita Ołtuszyk, Flisak'76

 

Temat: „Zero Waste” 
6 lutego, 10.30-11.00

7 lutego, 10.15 - 10.45

 

Temat: „Local Heroes” – popisowe koktajle 

6 lutego, 12.00-12.30

7 lutego, 11.45 - 12.15

 

 

Wstęp w ramach rejestracji na Wydarzenie

zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Miejsce: BAR Centrum

 

Prezentacja ekipy z Warszawy
Tomek Roehr, Bar Wieczorny,
Cosmo Bar Warszawa
 

 

Temat: „Zero Waste”
6 lutego, 11.00-11.30 

7 lutego, 10.45 - 11.15

 

Temat: „Local Heroes” – popisowe koktajle 

6 lutego, 12.30-13.00 

7 lutego, 12.15-12.45

 

 

Wstęp w ramach rejestracji na Wydarzenie

zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

 

Miejsce: BAR Południe

 

Prezentacja ekipy z Krakowa

Kacper Durnoga, Bar Sababa 

Filip Wieczorek, Bar Czeczotka

 

Temat: „Zero Waste”

6 lutego, 11.30-12.00
7 lutego, 11.15-11.45

 

Temat: „Local Heroes” – popisowe koktajle 
6 lutego, 13.00-13.30
7 lutego, 12.45-13.15

 

 

Wstęp w ramach rejestracji na Wydarzenie

zarejestruj się na wydarzenie>>

 

 

 

Miejsce: BAR 4.0

 

6 lutego, 13.30 – 14.30

„Foodpairing” – Kuchnia Polska - smaki, aromaty, techniki kulinarne mistrzów.
Co można przenieść z kuchni do baru.
Zajęcie praktyczne szef kuchni - barman, degustacje, łączenie alkoholu z daniem


Przemek Bilski, Szef Kuchni restauracji Pod Nosem w Krakowie

 

 

 

Miejsce: BAR Północ

 

6 lutego, 14.30 -15.00

 

Prezentacja Koktajlu „foodpairing” na bazie kuchni Szefa Przemysława Bilskiego z Restauracji Pod Nosem w Krakowie

 

 

Piotr Jurach, Pixel, Gdańsk
Anita Ołtuszyk, Flisak'76, Gdańsk

 

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się n
a wydarzenie>>

 

 

 

Miejsce: BAR 4.0

 

6 lutego, 14.45 – 15.45

„Foodpairing” – Kuchnia Polska - smaki, aromaty, techniki kulinarne mistrzów.
Co można przenieść z kuchni do baru.
Zajęcie praktyczne szef kuchni - barman, degustacje, łączenie alkoholu z daniem


T
omasz Dziura, Szef Kuchni restauracji Hotelu Galaxy w Krakowie

 

 

 

Miejsce: BAR Południe

 

6 lutego, 15.45 – 16.15

 

Prezentacja Koktajlu „foodpairing” na bazie kuchni Szefa Tomka Dziury z Hotelu Galaxy w Krakowie

 

 

Kacper Durnoga, Bar Sababa. Kraków 

Filip Wieczorek, Bar Czeczotka, Kraków

 

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się n
a wydarzenie>>

 

 

 

Miejsce: BAR 4.0

 

7 lutego, 13.15 – 14.15

„Foodpairing” – Kuchnia Polska - smaki, aromaty, techniki kulinarne mistrzów.
Co można przenieść z kuchni do baru.
Zajęcie praktyczne szef kuchni - barman, degustacje, łączenie alkoholu z daniem

 

Paweł Stawicki, Restauracja Mercato,
hotel Hilton w Gdańsku

 

 

 

Miejsce: BAR Centrum

 

7 lutego, 14.15 – 14.45

 

Prezentacja Koktajlu „foodpairing” na bazie kuchni Szefa Pawła Stawickiego z Restauracji Mercato w Gdańsku

 

 

Tomek Roehr, Bar Wieczorny, Warszawa
Cosmo Bar, Warszawa

 

 

Wstęp w ramach rejestracji
zarejestruj się n
a wydarzenie>>

 

 

Poznaj naszych ekspertów

Małgorzata Bednarz, MWM Partners

 

Jak sprawić, by Pracownicy doprowadzili Cię do gastronomicznego sukcesu?

 

​​Zdobywała doświadczenie jako kierownik w 5* hotelach w kraju, i zagranicą. Opracowała i wprowadzała innowacyjne programy naprawcze i rozwojowe, mające na celu zwiększenie sprzedaży i rentowności firmy. Prowadziła programy rozwojowe dla menedżerów...

 

Wojtek Cyran, Dobry Wybór Sp. z o.o.

 

Wine Academy – podstawy z wiedzy o winie i food and wine pairingu na bazie win Jacob’s Creek
i Campo Viejo

Szkolenie z Jacob’s Creek Double Barrel – jedyne wino w Polsce starzone w beczkach po whisky

 

Ambasador marki Jacob's Creek w Polsce, winiarskie szlify zdobywał pracując i szkoląc się we Francji...

 

Edyta Duchnowska, Radca Prawny

 

Ochrona tajemnicy w restauracji

 

Radca prawny wpisany na listę Radców Okręgowej Izby Radców Prawnych w Warszawie. Specjalizuje się w obsłudze przedsiębiorców. Pasjonatka prawa własności intelektualnej, w szczególności prawa autorskiego...

 

 

 

Marcin Dyrda, GastroWiedza.pl

 

Jak rozumieć pojęcie jakości w gastronomii

 

Praktyk gastronomii z wieloletnim doświadczeniem kelnerskim, barmańskim oraz cateringowym. Pracował jako menedżer restauracji, barów i kawiarni. Zna bardzo dobrze realia polskiej gastronomii. Jest trenerem, specjalizującym się...

 

 

Tomasz Fierke, Kucharz z Kaszub
ekspert P.P.H.U. NASZA CHATA

 

Prezentacja przygotowania tradycyjnej zupy grzybowej z borowikami, sosem kurkowym oraz pysznych pierogów w dwóch odsłonach - słodkiej
z owocami leśnymi i słonej z grzybami

 

Gościem specjalnym na stoisku będzie znany i lubiany Kucharz z Kaszub, czyli Pan Tomasz Fierke, który...

 

Kasia Fiszer, FOOD&LIGHT

 

Smaczne kadry - warsztaty fotografii kulinarnej z FOOD&LIGHT

 

Pomaga swoim klientom wyeksponować w najlepszym świetle produkt, który chcą sprzedać. Zajmuje się fotografią reklamową i fotografią kulinarną...

 

 

 

Mariusz Jaśkowiec, Wood Heating Solution

 

Nowoczesne systemy grzewcze na biomasę i inteligentne zarządzanie energią elektryczną - wygoda i oszczędność w perspektywie rosnących cen energii elektrycznej

 

Absolwent studiów technicznych oraz ekonomicznych. Doświadczenie zawodowe zdobywane w największych firmach energetycznych w Polsce tworząc...

 

Marcin Kociuba, FreshMail

 

Email marketing bez tajemnic

 

Jako Strategy Manager, we FreshMail odpowiada za przygotowanie i wdrożenie strategii email marketingowych dla kluczowych klientów.  Od 15 lat pracuje w branży nowych mediów i marketingu. Strateg, marketer, lider zespołu, wykładowca i szkoleniowiec. Zdarza mu się napisać...

 

​​​Marta Kosecka, adwokat, przepisnagastronomie.pl

 

Prawo pracy - właściwe zapisy w umowach i regulaminach; RODO w gastronomii

 

Prowadzi Kancelarię Adwokacką w Gdyni, autor publikacji na temat prawa w gastronomii, a przede wszystkim bloga o tej tematyce - przepisnagastronomie.pl, prowadzi szkolenia...

 

 

Maciej Niemiec, BeeLemon

 

Prezentacja naturalnych napojów Lmoniada (lemoniada bez e!) z krystalicznie czystą wodą i słodzonych (jeśli w ogóle) miodem wielokwiatowym 

 

Lubi wiedzieć co konsumuje, więc świadomie wybiera żywność, która ląduje w jego koszyku. Jak sam mówi: „Trudno znaleźć jest coś dobrego, co nie jest sokiem ani wodą, a równocześnie nie jest obarczone „Tablicą Mendelejewa”...

 

 

Marta Panfil, Agencja kreatywna FIKA

 

Strategia marketingowa to Twój przyjaciel nie wróg. Jak w kilku krokach zbudować podstawową strategię promocji restauracji i z sukcesem ją wdrożyć

 

Pracowała z najlepszymi ekspertami PR i marketingu gastronomii w Londynie i Nowym Jorku zarówno ze strony agencji obsługując takie restauracje jak Novikov, Hakkasan...

 

 

 

Paweł Piechota, MIKO Pac Sp. z o.o.

 

Najpopularniejsze metody alternatywnego parzenia kawy - Drip i Areopress

 

–Z wykształcenia inżynier systemów informatycznych, pasjonat rozwiązań i konstrukcji elektronicznych oraz miłośnik parzenia dobrej kawy. W firmie Miko Coffee zajmuje się optymalizacją procesów serwisowych z urządzeniami klientów poza tym od 7...

 

 

Arieta Prusak, Agencja kreatywna MOXIE

 

Przez Internet do portfela gościa

– prezentacja i warsztaty

 

Strateżka, CEO agencji kreatywnej MOXIE. Od ponad 14 lat związana z gastronomią. W codziennej pracy tworzy i wdraża spójne strategie komunikacji przekładające się na realne i długofalowe sukcesy. W marketingu dla branży HoReCa projektuje usługi z wykorzystaniem metodologii...

 

Kinga Rylska

 

Marketing - zmora dla Kuchni i Sali?

Jak zbudować relację i zrozumienie w teamie

 

Doświadczenie w marketingu zdobywała przede wszystkim jako Szef Działu Marketingu jednej z najbardziej znanych sieci kantyn w Polsce - Aioli. To właśnie w tym koncepcie zapoczątkowany został marketing w gastronomii...

 

 

Klaudia Sroczyńska, Dusiowa Kuchnia

 

Kulisy współpracy blogera z restauracją

 

“Dusiowa Kuchnia” to blog, który zrodził się z potrzeby nauki gotowania i zapisywania sprawdzonych przepisów w jednym miejsca, a fotografia zawsze była bliska sercu jego kreatorki Klaudii Sroczyńskiej. Na blogu znajduje się duży dział "Kulinarne Trójmiasto"...

 

 

Natalia Szkudlarek, LUVA Handmade Menu​

 

​Prezentacja akcesoriów skórzanych
dla hoteli i restauracji

 

​Menadżer sprzedaży to przede wszystkim osoba reprezentująca firmę na zewnątrz. Jednak dla LUVY okazuje się to być niewystarczające. Pani Natalia Szkudlarek podejdzie...

 

 

 

JOLA SŁOMA & MIREK TRYMBULAK, 
Atelier Smaku

 

ATELIER SMAKU - bezglutenowa kuchnia wegańska w praktyce" Jola Słoma & Mirek Trymbulak o budowaniu i rozwoju marki

 

Małżeństwo projektantów mody, których pasją jest roślinna kuchnia. Autorzy 6 książek kucharskich, a przede wszystkim pierwszego wegetariańskiego programu  kulinarnego...

 

 

Paula Wyremblewska, LUVA Handmade Menu

 

Prezentacja akcesoriów skórzanych dla hoteli i restauracji 

 

Menadżer sprzedaży w firmie LUVA Handmade menu z przyjemnością doradzi Państwu w wyborze detali wykończenia akcesoriów dedykowanych hotelom i restauracjom, wesprze w wyborze rozwiązań w produktach takich jak teczki menu...

 

 

strefa BAR 4.0 Challenge - nasi eksperci

 

interaktywne połączenie świata Barmańskiego z Kulinarnym, gdzie najlepsi Barmani z Północy i Południa Polski połączą siły z Szefami Kuchni, ekspertami od ziół, kiszonek oraz "zero waste" w kontekście tworzenia koktajli opartych na najnowszych światowych trendach

Rafał Ciesielski BAR SCHOOL

 

Z głową za barem – kalkuluj, odzyskuj, działaj lokalnie

 

Podczas wykładu będę chciał odkłamać trochę ideę '0 waste', pokazując że w naszym krajowym przypadku powinno być to codzienne 'minimum waste'. Zaserwuję słuchaczom 2 propozycje koktajli bazujące na półproduktach stworzonych...

 

 

 

Dorota Grądzka, Natura życia

 

 Zioła w drinku, czyli Lukrecja Borgia za barem

 

Tematy:

Moc ziół w zależności od sposobu przygotowania

Koktajl nieporozumień w terminologii

„Proste” zioła do drinków i napojów bezalkoholowych 
Pozyskiwanie ziół: zioła świeże vs. suche...

 

Julian Karewicz

 

 

 Kiszonki w koktajlach. Julian Karewicz, opowie

o swoich nietypowych doświadczeniach z zakresu fermentacji za barem

 

Od 2001 roku związany z gastronomią i projektami około kulinarnymi. W trakcie swojej drogi zawodowej, wbrew potocznym schematom rozwoju, przysposobił umiejętność pracy na wielu stanowiskach. Jako szef baru w lokalu Solec 44 wypracował styl “slow bar” promując  miksologię opartą o sezonowe produkty z lokalnym rodowodem...

 

Monika Liszczak-Roehr, 
współwaściciel Bar Wieczorny i Cosmo Bar w Warszawie

 

Rethink. Refuse. Reuse.
O odpowiedzialnym biznesie barowym

 

Bar Wieczorny oraz Cosmo Bar -
koncepty funkcjonują zgodnie z zasadami „zero waste”,
a Bar Wieczorny „minimal waste”

 

 

Za Barem 4.0 Challenge staną:

 

 

Przemysław Bilski,
Szef Kuchni Restauracji Pod Nosem, Kraków

 

 

Uznany i ceniony krakowski Chef. Doświadczenie zdobywał m.in. w londyńskich restauracjach Zafferano i Lacanda Locatelli, wyróżnionych gwiazdką Michelin. Posiada tytuł Szefa Kichni Tradycyjnej 2015 Gault&Millau Polska.

 

 

 

Kacper Durnoga, Bar Sababa Kraków

 

Prezentacja ekipy barmańskiej z południa

 

Wychowanek krakowskiej sceny gastronomicznej, pierwsze kroki za barem stawiał w 2015 roku a od lipca 2016 związany z Sababą, krakowskim cocktailbarem zlokalizowanym na Kazimierzu. Barmaństwo miało być zwykłą pracą dorywczą podczas studiów, a stało się...

 

 

Tomasz Dziura, Szef Kuchni restauracji Hotelu Galaxy w Krakowie

 

„Foodpairing” – Kuchnia Polska - smaki, aromaty, techniki kulinarne mistrzów. Zajęcie praktyczne szef kuchni - barman, tworzenie koktajli na bazie dania

 

Jest kucharzem z ponad 20 letnim doświadczeniem. Obecnie pracuje na stanowisku Szefa Kuchni w Hotelu Galaxy w Krakowie. Odkrywa przed gośćmi kuchnię polską...

 

Piotr Jurach, Pixel, Gdańsk

 

Prezentacja ekipy barmańskiej z północy

 

Pochodzący z Mazur współzałożyciel gdańskiego Pixela. Za barem związany przez chwilowo odłożone na bok plany zostania słynnym perkusistą. Zwolennik szybkiego i praktycznego serwisu, prostych koktajli oraz niewymuszonej gościnności.

 

 

Anita Ołtuszyk, Flisak'76, Gdańsk

 

Prezentacja ekipy barmańskiej z północy


Z branżą związana od 2012 roku, pierwsze kroki za barem stawiała w Lublinie, później swoje umiejętności szlifowała między innymi w warszawskiej Kicie Koguta. Obecnie opiekuje się barem we Flisaku'76- pierwszym koktajlbarze w Gdańsku. Laureatka krajowych konkursów barmańskich...

 

Tomek Roehr, 
Bar Wieczorny, Cosmo Bar - Warszawa

 

Prezentacja ekipy barmańskiej z centrum Polski

 

 

 

 

 

 

Paweł Stawicki, Restauracja Mercato,
hotel Hilton w Gdańsku

 

Swoją przygodę w kuchni rozpoczynał w sopockich restauracjach i hotelach. Jednak najbardziej ukształtowało go doświadczenie, zdobyte w restauracjach rekomendowanych przez Michelin takich jak THE GREENHOUSE (2 gwiazdki Michelin), MAAEMO (3 gwiazdki Michelin) czy ATELIER AMARO (1 gwiazdka Michelin). 

 

 

Filip Wieczorek, Bar Czeczotka Kraków

 

Prezentacja ekipy barmańskiej z południa

 

Przygodę z barem, która bardzo szybko stała się dla niego sposobem na życie rozpoczął 7 lat temu. Miłośnik niecodziennych smaków i zaskakujących kompozycji. Finalista wielu konkursów barmańskich, zwycięzca ubiegłorocznej edycji Campari Academy...

 

 

Pobierz katalog Wydarzenia

 

 

 


Go
to Drink - strefa z interaktywnym barem

 

 

Nieodłączną częścią Food Interactive Days jest strefa Go to Drink oferująca restauratorom produkty i usługi, które wzbogacą każdą strefę barową i przyciągną kolejnych klientów.

 

Centralnym punktem na mapie wydarzenia będzie specjalny interaktywny bar. To tu będzie można spróbować nowości serwowanych na rynku, porozmawiać z klientami przy filiżance kawy, podpatrzeć mistrzów sztuki baristycznej i barmańskiej, a także samemu zdobyć nową wiedzę i umiejętności podczas warsztatów, pokazów i szkoleń.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nasi Partnerzy

 

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chcesz wiedzieć więcej? Śledź nas!

 

 

Nie przegap!

subskrybuj newsletter - bądź na bieżąco



email marketing api powered by FreshMail

 


Idea Wydarzenia

 

 

Wyobraźmy sobie miejsce, która łączy wystawę targową, spotkania w formie warsztatów oraz przestrzeń barową idealną do networkingu. Do tego dodajmy jeszcze dwa dni rozmów z profesjonalistami z branży HoReCa, spotkania z gośćmi specjalnymi oraz ogromną dawkę wiedzy. Łącząc te wszystkie elementy otrzymamy pełen obraz nowego wydarzenia na kulinarnej mapie Polski – Food Interactive Days!

 

Food Interactive Days tworzone są dla osób, które:

 

     - są otwarte na zmiany

 

     - mają głowę pełną pomysłów i odwagę, aby je realizować

 

     - pragną nowych wyzwań

 

     - chcą rozwijać swoją pasję i wdrażają nowe rozwiązania

 

     - a ich ambicją jest bycie o krok do przodu przed konkurencją
 

Dzięki badaniom rynku, które przeprowadziliśmy w czerwcu 2018 roku na Pomorzu, poznaliśmy oczekiwania branży HoReCa. To pozwoliło nam przygotować plan eventu dla osób zawodowo związanych z gastronomią i hotelarstwem.